loader image

Container afhandeling met e-CMR: Klantcase BTT

ecmr BTT

BTT digitaliseert container afhandeling met e-CMR

BTT Multimodal Container Solutions biedt duurzame containerlogistiek, met full-service oplossingen voor containerhandling en -transport, nationaal en internationaal. Met eigen barge- en railterminals in Tilburg, Eindhoven en Bergen op Zoom, worden wekelijks vele tientallen verbindingen van en naar Rotterdam, Antwerpen, Polen en China onderhouden.
De introductie van e-CMR was een lang gekoesterde wens van Sjoerd de Roover, manager business engineering & IT. ‘e-CMR stond al sinds 2019 bij mij op de radar. Als multimodale dienstverlener hebben we te maken met veel papierwerk. Dat is niet meer van deze tijd, maar zit diep in de operatie. Dat kun je dus niet zomaar omgooien.’
Collect + Go snapt dit. Zij lijnen hun oplossing uit op onze processen. Daarmee maken ze de overstap naar papierloos werken overzichtelijk. We zijn recent gestart om toe te passen met Syncreon, een van onze klanten met veel administratieve handling.

Flexibele tekenprocessen

De tekenprocessen van Collect + Go zijn heel goed te integreren in de dagelijkse praktijk. Dit is belangrijk omdat er bij containervervoer verschillende overdrachtsmomenten zijn. Wij plaatsen de container bij de laadsluis van de klant, maar onze chauffeurs openen de container niet. De handtekening voor ontvangst volgt dan dus op een later moment. In dat geval zet de klant via het webportal de handtekening. Daarmee wordt de container bij ons leeg gemeld. Dit genereert dan meteen een trigger dat de container leeg is en kan worden opgehaald. Daarnaast is het ook mogelijk om bij laad en los activiteiten de container leeg te melden.

Beveiliging en compliance

Naast duurzaamheid is beveiliging van data en compliance met wet- en regelgeving heel belangrijk. De Roover: “Wij halen goederen op bij klanten en in de haven van Rotterdam. Collect + Go werkt nu al samen met partijen waarmee extra beveiliging aan het proces voor ophalen en inleveren van containers wordt toegevoegd. Dat is belangrijk, want daarmee sorteren we voor op slimme integraties die op andere terminals al worden toegepast. Met de e-CMR erkenning van de Benelux overheden zijn we compliant met wet- en regelgeving. De ISO27001 certificering biedt comfort op het gebied van data beveiliging.”

Verdere uitrol

Omdat e-CMR belangrijke voordelen oplevert voor BTT, wordt de toepassing van Collect + Go de komende tijd verder geïmplementeerd. De Roover: “e-CMR is ook heel interessant in het multimodale proces. We hebben al een eerste test gedaan op de corridor Tilburg-Rzepin.”