loader image

AI integratie e-CMR

Container blue sky

AI integratie voor e-CMR

AI integratie container- en zegelherkenning


Op 24 oktober hebben Sentors, Pharox en Collect + Go de eerste AI integratie voor e-CMR gelanceerd tijdens het DDSZ eindevent bij VDL Steelweld in Breda. Tijdens dit event konden geïnteresseerden ervaren hoe chauffeurs vanuit hun dagelijkse werkproces automatisch e-CMR’s aan kunnen maken wanneer zij foto’s van container- en zegelnummers maken.

Deze foto’s geven niet alleen extra vastlegging in het kader van zichtbaarheid en transparantie in de vervoersketen, maar het voordeel van deze manier van werken is ook dat het meer flexibiliteit geeft in het veld. Vaak is vooraf niet bekend welke container wordt vervoerd. Pas na aankomst op locatie krijgt de chauffeur te horen welke container meegenomen mag worden. Een flow waarbij de documentatie op basis van gebruikersactiviteiten wordt opgebouwd was daarom gewenst. Toepassing van AI technologieën, als aanvulling op de al bestaande OCR technieken, biedt nieuwe mogelijkheden om processen anders in te richten.

Intermodal Container Transport Venlo (CTV) past deze innovatie als eerste toe wanneer chauffeurs een export container ophalen bij klanten.

Daarmee wordt de eerste data opgebouwd om het model voor herkenning van zegel- en containernummers te trainen. De eerste datasets voor containers en zegelnummers zijn al aangeboden voor verwerking binnen de AI toepassing. 
  

Beschikbaarheid


We hebben deze integratie in samenwerking met Sentors en Pharox ontwikkeld binnen Digital Data Square Zuid-Nederland (DDSZ).