loader image

eCMR integratie Cargocard

eCMR Cargocard integration

eCMR Cargocard integratie: automatisch koppelen bij uitgifte of inlevering van containers

Dat is wat we doen met de Cargocard integratie. Meer dan 27.000 chauffeurs zijn al in het bezit van de Cargocard van Secure Logistics. Deze hebben ze nodig om containers op te halen of in te leveren in de haven. Na (biometrische) verificatie van hun identiteit mogen zij de terminal op om te laden of lossen.

Vanaf dat moment start de vernieuwde e-CMR flow. Op de achtergrond worden meteen een aantal extra controles uitgevoerd. Na het opzetten of inleveren van de container haalt de chauffeur zijn kaart door de zuil bij de terminal of cardreader op de balie bij de klant. Op dat moment worden verschillende handtekeningen geplaatst op de e-CMR. Ook ontvangt de chauffeur de e-CMR’s meteen per e-mail. Deze is nodig bij controles onderweg.

Deze nieuwe manier van werken is in september geïntroduceerd bij Combi Terminal Twente (CTT) in Hengelo. Chauffeurs die daar de zuil passeren na laden, krijgen automatisch hun e-CMR mee. Bij lossen tekenen de klanten van CTT voor ontvangst binnen de Modality Truck app. Modality heeft hiervoor haar systeem uitgebreid met een koppeling naar onze e-CMR oplossing. Deze integratie is ook beschikbaar voor transporteurs die met ZF Transics werken (TX Flex en Solo). 

Het gebruik van de e-CMR is een mooi voorbeeld van optimalisatie en digitalisering binnen de transportketen en biedt de volgende voordelen:

  • Extra beveiliging op basis van verificatie chauffeur en bedrijf
  • Direct toegang tot getekende documenten
  • Meer efficiency en gemak voor de chauffeur
  • Minder risico op fouten, vertraging en kwijtraken documenten
  • Direct factureren na aflevering
  • Een duurzamere oplossing ten opzichte van de papieren variant

Wil je hier meer over weten? Vul dan het formulier hieronder in. Wij sturen je dan een uitnodiging voor een online overleg. 

Geef hieronder twee datum/tijd opties op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *