loader image

eCMR in container logistiek

eCMR Cargocard integration

Digitalisering container afhandeling

Ben je verlader of transporteur en vervoer je containers naar de haven in Rotterdam of regionale terminals? Dan hebben we iets interessants voor je. Binnen het Living Lab container digitalisering brengen we terminals, verladers en transporteurs bij elkaar om digitalisering e-CMR aan te jagen. Deelnemers die hiermee aan de slag gaan kunnen een innovatie bijdrage ontvangen tot 10.000 euro. Maak een afspraak via het formulier hieronder als je hiervoor in aanmerking wilt komen.

Living Lab 52 DIL

Collect + Go is een van de aanjagers van het Living Lab digitalisering multimodale container logistiek. Binnen dit programma wordt de kennis in toepassing van e-CMR en gerelateerde technologieën binnen container logistiek verder vorm gegeven met transporteurs, verladers en terminals. Door activiteiten vanuit verschillende initiatieven, zoals Digitale Infrastructuur Logistiek (DIL) en Joint Corridors Off-Road (JCOR) gericht bij elkaar te brengen in een Living Lab wordt digitalisering in de multimodale containerlogistiek bevordert. Deze innovatieve samenwerking streeft naar een papierloos, efficiënt en veilig multimodaal containervervoer in het achterland en van en naar de Rotterdamse haven, zowel voor import- als exportstromen.

Doelstellingen

De samenwerking brengt technologiebedrijven, terminals, verladers en transporteurs samen om logistieke en administratieve processen in de containerlogistiek op een vernieuwende manier te digitaliseren. Het Living Lab richt zich op het bereiken van:

  • Papierloos werken: Digitalisering en data gedreven operaties worden de standaard;
  • Oplossing voor documentenbeheer: Documenten, overdrachtsmomenten en tekenprocessen worden digitaal en automatisch geregistreerd;
  • Veilig transportproces: Transporteurs en hun chauffeurs werken binnen een beveiligd proces om de container over te dragen;
  • Relevante informatie op het juiste moment: Partijen delen tijdig relevante data met hun ketenpartners.

Inzet van geavanceerde technologieën

Technologiebedrijven Collect + GoInnoTractorPharox en Sentors hebben hun technologieën geïntegreerd zodat deze naadloos aansluiten op de processen voor containerlogistiek. Hiermee leggen zij de basis voor hun klanten om e-CMR, OCR, AI, IoT, GPS-sensoren en end-to-end visibility te activeren.

Aansluiting op BDI

Dit initiatief sluit ook aan op de Basis Data Infrastructuur (BDI), een logistiek afsprakenstelsel dat gaat over het beheerst delen van data. Het BDI bepaalt wie toegang heeft tot data en onder welke voorwaarden deze data ingezien of aangepast mag worden. Door data via de BDI te delen, kunnen logistieke ketens optimaliseren en innoveren. Deze transitie stelt bedrijven in staat om over te stappen van één-op-één dataverbindingen naar federatieve datadeling voor de gehele keten.

Geef hieronder twee datum/tijd opties op: