loader image

Sneller de weg op met e-CMR

eCMR Papier

Vrachtauto's bij Smurfit Kappa sneller op weg met e-CMR

Smurfit Kappa is wereldwijd een van de grootste spelers van op papier gebaseerde verpakkingen. De vestiging in Roermond levert de rollen papier waarmee kartonnen verpakkingen worden gemaakt. In de Europese distributie wordt gebruik gemaakt van verschillende transporteurs. Om dit proces te optimaliseren heeft Smurfit Kappa de e-CMR oplossing van Collect + Go geïntegreerd in haar bedrijfsvoering.
Deze sluit naadloos aan op de goederenuitgifte vanuit SAP.

Bij Smurfit Kappa zochten ze naar een oplossing die juridisch dekking biedt en invulling geeft aan een snellere afhandeling van de vrachtauto. Marc Scheeren, logistiek manager bij Smurfit Kappa, vertelt: “Ons fabrieksterrein is klein. Daardoor moeten we passen en meten met de vervoersbewegingen. e-CMR stelt ons in staat om vrachtauto’s sneller te laten vertrekken.”

Ondertekening bij de heftruck

De e-CMR oplossing van Collect + Go biedt de mogelijkheid om het ontkoppelpunt voor ondertekening van documenten dieper in de operatie te leggen. Scheeren vertelt: “De heftruck chauffeur laadt de rollen papier op de tautliner. De chauffeur kan bij de heftruck bestuurder tekenen. Hij hoeft dan niet meer naar binnen en kan meteen vertrekken. Transporteurs kunnen kiezen op welke manier manier ze het e-CMR proces integreren in hun dagelijkse operatie. Dit was essentieel voor ons, want transporteurs en onze klanten moeten er ook mee kunnen werken. Collect + Go heeft de know-how en krijgt dit voor elkaar.”
 
De implementatie verliep soepel vanaf het moment dat IT aan boord was. In de uitwerking bleken er meerdere deelprocessen te zijn. Daarom is het belangrijk om vanaf de start de afhandelingsscenario’s scherp te hebben. Scheeren: “Een intercompany zending werkt nu eenmaal anders dan een levering aan de externe klant. Door alle betrokken partijen, zowel intern als extern, te betrekken kunnen we nu het e-CMR proces over de volle breedte uitrollen. De techniek is daarin ondersteunend.”

No-nonsense aanpak

Collect + Go voorzag het projectteam van Smurfit Kappa van de benodigde technische specificaties en begeleidde het traject vanaf de start. Scheeren legt uit: “Met behulp van enkele tools konden we de koppeling met onze eigen SAP applicatie maken. We hadden regelmatig contact met het team van Collect + Go en kregen direct antwoord op onze vragen dankzij de korte communicatielijnen.”

Efficiënter en gebruiksvriendelijker

De e-CMR oplossing van Collect + Go levert Smurfit Kappa en haar ketenpartijen een aantal voordelen op. Scheeren: “De digitalisering scheelt ons niet alleen een hoop kosten, maar is ook duurzamer. Met Collect + Go hebben we nu digitale bewijzen van aflevering, wat zowel juridisch als operationeel belangrijk is. Bovendien stelt het systeem ons in staat om de verwachtingen van onze klanten beter te managen, door het leveren van een modernere en gebruiksvriendelijkere ervaring. Zo kunnen leveringen bijvoorbeeld realtime gevolgd worden.”

Wil je meer weten over deze en andere klantcases? Klik dan hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *