loader image

Scheuten Glas werkt 3 jaar met e-CMR

scheuten ecmr

Scheuten Glas, een van de marktleiders in Nederland in vlakglas voor de bouwindustrie, werkt al drie jaar met e-CMR. Chauffeurs van de transportbedrijven Lannutti/Schade, Emons/van Huet, P. Daemen, Simon Loos, Kees Koopman, Wessels transport, Eurogaume, H. Winnen, PWT België en Glass Partners Transport Group passen in de volle breedte het e-CMR proces toe voor Scheuten, zowel op de inkomende als uitgaande stromen. Tijd dus voor een feestje!

Tijdens de Dag van de Vrachtwagen chauffeur stonden er Bossche Bollen klaar bij de receptie. Hiermee vieren Scheuten Glas en Collect + Go dat chauffeurs in de afgelopen jaren voorop hebben gelopen met het toepassen van e-CMR.

Continue procesverbetering

Scheuten Glas is in 2020 gestart om van papier naar digitaal te gaan vertelt Math Heetkamp, manager Logistiek. “Dit leverde meteen belangrijke voordelen voor ons op. Zowel voor upstream en downstream is op elk moment inzichtelijk wat de status van zendingen is. De logistieke afdeling ontvangt meteen een seintje wanneer een zending uit de planning loopt, zodat klanten snel en correct geïnformeerd kunnen worden.”

Al snel bleek dat de afhandeling van zendingen ook sneller gaat. Magazijnmedewerkers tekenen zendingen af met een veilige handtekening of pincode en chauffeurs kunnen meteen wegrijden als de truck geladen is.

“Na het eerste jaar zijn we aan de slag gegaan om ook het retourproces van glasbokken te verbeteren. Wat opviel is dat de processen veel strakker worden als je eenmaal aan de slag bent met e-CMR  Daar plukken we nu iedere dag de vruchten van. Momenteel zijn we bezig om het proces voor ongeplande retour emballage sluitend te krijgen.

Met deze manier van werken blijven we voorop lopen in bouwlogistiek, wat past bij onze ambitie als moderne speler in de glasverwerking.”, aldus Heetkamp.

Beveiliging en compliance

Naast duurzaamheid was beveiliging van data en compliance met wet- en regelgeving heel belangrijk. Heetkamp: “In de bouw is het belangrijk om aan te kunnen tonen hoe we de goederen hebben achtergelaten. Foto’s spelen een belangrijke rol hierin. Ook de excepties zijn gestructureerd. Met de eenvoudig te activeren tekenprocessen van Collect + Go is ook het plaatsen van een beveiligde handtekening een fluitje van een cent. Tijdens de Corona pandemie was dit heel fijn, want daarmee konden we afstand tot elkaar bewaren. Met de e-CMR erkenning van de Benelux overheden zijn we compliant met wet- en regelgeving. De ISO27001 certificering biedt comfort op het gebied van data beveiliging.”

Meer achtergronden

In dit filmpje is te zien hoe ketendigitalisering werkt voor Scheuten Glas.