loader image

e-CMR in groente en fruit: Klantcase Kraaijeveld

Kraaijeveld Groente en Fruit B.V. levert vers groente en fruit aan gastronomische groothandels, verwerkende industrie en retail. Dit familiebedrijf in Maasland transporteert zelf de containers vanuit verschillende havens naar het warehouse van Kraaijeveld. Daar worden de orders voor de klanten samengesteld. Deze orders worden door de eigen transportafdeling en verschillende transporteurs afgehandeld.

Kraaijeveld wilde met e-CMR aan de slag omdat er nu veel papierwerk is. De vraag was alleen waar te beginnen. Leo Molendijk, projectmanager bij Kraaijeveld, vertelt: “Op advies van Collect + Go hebben we ervoor gekozen om eerst toe te passen op de inkomende stroom. Onze chauffeurs en planners waren meteen enthousiast om het op deze manier aan te vliegen. Zo kunnen we ervaring opdoen in een eerste stroom. Vervolgens kunnen we dan geleidelijk uitrollen naar de voorkant van ons bedrijf.”

Snelle implementatie

Collect + Go heeft de nieuwe werkwijze snel geïmplementeerd. Molendijk vertelt: “Na afsluiting van het contract waren we binnen twee maanden in bedrijf. De integratie met ons Business Central ERP pakket verliep soepel en was binnen een paar weken gerealiseerd. In de training zagen we meteen hoe het in de praktijk werkt. Chauffeurs en planners ervaren nu dat ze veel flexibeler zijn. Chauffeurs hoeven bijvoorbeeld niet meer langs Maasland te rijden om hun papierwerk op te halen. Planners kunnen nu last minute wijzigingen maken die eerder lastiger waren.”

Beveiliging en compliance

Naast duurzaamheid was beveiliging van data en compliance met wet- en regelgeving heel belangrijk. Molendijk: “Wij halen goederen op in de haven van Rotterdam. Collect + Go werkt nu al samen met partijen waarmee extra beveiliging aan het proces voor ophalen en inleveren van containers wordt toegevoegd. Dat is belangrijk, want daarmee sorteren we voor op slimme integraties die op andere terminals al worden toegepast. Met de e-CMR erkenning van de Benelux overheden zijn we compliant met wet- en regelgeving. De ISO27001 certificering biedt comfort op het gebied van data beveiliging.”

Verdere uitrol

Omdat e-CMR Kraaijeveld belangrijke voordelen oplevert, wordt de toepassing van Collect + Go de komende tijd verder geïmplementeerd. Molendijk: “e-CMR is ook interessant voor onze transporteurs en klanten. We gaan binnenkort met ze afstemmen om ook de uitgaande stroom te digitaliseren.”