loader image

e-CMR in crossdock

eCMR Brouwers

Klantcase Brouwers Transport

Brouwers Transport uit ‘s-Hertogenbosch werkt al twee jaar met e-CMR. Chauffeurs handelen hun administratie af binnen het vragenpad van ZF/Transics. Het proces loopt daarbij op de achtergrond. Dit scheelt een hoop papier en gedoe. Tijd dus voor een feestje!

Tijdens de Dag van de Vrachtwagen chauffeur stonden er Bossche Bollen klaar in de bedrijfskantine. Hiermee vieren Brouwers Transport en Collect + Go dat chauffeurs in de afgelopen jaren voorop hebben gelopen met het toepassen van e-CMR. 

Crossdocken maar!

Wij hebben verschillende scenario’s vertelt Nick Brouwers, director logistics. “We halen zendingen op die we crossdocken op de Rietveldenkade. Onze A-B zendingen worden meteen na ophalen afgeleverd bij de klant. Het is dus essentieel dat het e-CMR proces geconfigureerd kan worden naar deze afhandeling scenario’s. Collect + Go snapt dit en heeft hier de technologie voor.”

 

De integraties met het TMS pakket van TAS en de boordcomputer oplossing van ZF/Transics zijn cruciaal om het proces goed aan te sturen. Connectiviteit hierin is heel belangrijk. “Hier liepen we tegen de grenzen aan van bestaande technologie. Correcte synchronisatie van data en consistente afhandeling in het werkproces door de chauffeur moet robuust ingericht zijn, anders kom je niet op de 100%. Daarin hebben we wel wat uitdagingen gehad. Gelukkig loopt het er nu goed doorheen en zitten we op 98%.”  

Verdere uitrol

Met ons nieuwe warehouse hebben we nu ook de mogelijkheid om vanuit het WMS de uitgifte van goederen te ontsluiten voor e-CMR. Met deze toevoeging kunnen we hiermee richting het einddoel van volledig papierloos te werk gaan in de gehele organisatie. Dat is meteen een van onze goede voornemens voor 2024.