Bouwlogistiek e-CMR Bokken Glasdistributie

Scheuten Glas goes digital met e-CMR

Scheuten Glas past het e-CMR proces toe in de volle breedte

Scheuten Glas, een van de marktleiders in Nederland in vlakglas voor de bouwindustrie, heeft onlangs het platform van Collect + Go in gebruik genomen. Chauffeurs van de transportbedrijven Lannutti/Schade, Bascon, P. Daemen, Simon Loos en Kees Koopman passen in de volle breedte het e-CMR proces toe voor Scheuten. Magazijnmedewerkers van Scheuten en meerdere grote glasverwerkers passen nieuwe, innovatieve digitale tekenprocessen toe. Deze manier van werken biedt vele voordelen.

– Supply chain visibility: Zowel voor upstream en downstream is op elk moment inzichtelijk wat de status van zendingen is.

– Exceptie gebaseerd werken: De afdeling Logistiek ontvangt meteen notificaties, wanneer een zending uit de planning loopt, zodat klanten snel en correct geïnformeerd kunnen worden.

– Beter beveiligde data: Magazijnmedewerkers tekenen zendingen af met een veilige handtekening of pincode.


– Sneller afgehandelde opdrachten met minder fouten: Load & go: Chauffeurs kunnen meteen wegrijden als de truck geladen is. Alle gegevens staan al klaar. Bij aflevering vraagt de chauffeur aan de ontvanger om de opdracht af te tekenen.

– Naadloze aansluiting uitgifteproces vanuit de ERP-systemen op het proces van de transporteurs:Daemen voegt bijvoorbeeld eigen gegevens vanuit zijn planproces toe aan de e-CMR data. Daarmee staan alle data meteen klaar op de juiste auto en kan de chauffeur zonder wachten wegrijden.

– Duurzaam: Het gehele proces is volledig papierloos.

“Het grote voordeel is dat we nu proactief schakelen met klanten op basis van excepties. Ook de bokkenadministratie is daarbij meteen geregeld: Chauffeurs scannen met hun mobiele telefoon de QR-codes op de bokken en klanten weten meteen waar ze voor tekenen bij laden en lossen”, vertelt Math Heetkamp, Central Logistics Manager bij Scheuten.

Collect + Go zorgt voor een gemakkelijk te implementeren e-CMR proces voor chauffeurs. Transporteurs kunnen daarin zelf kiezen hoever ze willen integreren met hun planning. “Met deze nieuwe manier van werken lopen we voorop in bouwlogistiek, wat past bij onze ambitie als moderne speler in de glasverwerking.”, aldus Heetkamp.

Blijf op de hoogte van onze nieuwe innovaties