QR for Warehouse

QR for Warehouse

QR for Warehouse gelanceerd tijdens Expo Vos Logistics

Makkelijk e-CMR data delen in de keten

Op 5 september 2019 is QR for Warehouse gelanceerd op de Expo klantendag van Vos Logistics. Meer dan 600 genodigden kwamen op deze dag een kijkje in de verre toekomst nemen. CEO Frank Verhoeven  nam de aanwezigen mee naar het jaar 2044. Zelfrijdende vrachtauto’s op waterstof docken dan al een aantal jaren precies op de juiste plek bij verladers.

Collect + Go lanceerde op deze dag de innovatie QR for Warehouse. Transporteurs en verladers worden daarmee in staat gesteld om op een makkelijke manier papierloos te werken. Vos Logistics biedt daarbij haar klanten de mogelijkheid om de uitgifteprocessen te digitaliseren en gereed te maken voor e-CMR.

In samenwerking met Transics is er een workflow voor chauffeurs opgesteld waarin het uitleverproces van de verlader binnen QR for Warehouse naadloos aansluit op het administratieve proces van Vos Logistics en het werkpoces van  de chauffeur. Niet met allerlei verschillende apps en apparaten, maar binnen het vragenpad van de chauffeur op zijn TX Flex.

De chauffeur wordt daarmee in staat gesteld om zijn zendingen vertrouwd en veilig af te laten tekenen door magazijnmedewerkers. Deze manier van data delen biedt een aantal belangrijke voordelen voor verladers en transporteurs: 

  1. Data wordt gedeeld binnen een efficiënter proces. Het huidige papieren proces kost verderop in de keten geld.
  2. De processen zijn compliant met de laatste wet- en regelgeving. Deze manier van data delen is goedgekeurd door de overheid. 
  3. De traceability in de keten is meteen geregeld. Op basis van de statusmeldingen kan er meteen geschakeld worden met transporteurs en ontvangende partijen (exception based).

Daarbij geldt dat er geen IT of hardware investeringen nodig zijn. In het nieuwe tekenproces wordt efficiënt gebruik gemaakt van het device van de chauffeur. Hierdoor is er geen hardware nodig in het magazijn om toe te passen. 

Connect + Go

Aansluiten werkt heel eenvoudig. Vos Logistics nodigt als transporteur de verlader uit om QR for Warehouse toe te passen. Vervolgens registreert de logistiek manager van de verlader een of meerdere magazijnmedewerkers voor het digitale tekenproces. 

Verladers kunnen er ook voor kiezen om hiermee aan de slag te gaan. QR for Warehouse is prima toe te passen als alternatief voor verladersplatformen. Wil je hier meer over weten? Laat dan jouw gegevens achter via het formulier hieronder. De medewerkers van Collect + Go maken dan een afspraak om dit nieuwe uitgifteconcept toe te lichten.