Klantcase Leen Bakker
Leen Bakker

Klantcase Leen Bakker

CO2 reductie / Papierloos

Verder vergroenen keten

Geld besparen

85% besparing tov papieren proces

Dock toewijzing

Trucks laden op de juiste plek

Leen Bakker: sneller docken en papierloos de grens over

Leen Bakker is een van de beeldbepalende woninginrichters. Hun klanten vinden de laatste trends en de leukste woonideeën in ruim 100 winkels in Nederland en bijna 60 in België. Leen Bakker had in maart 2018 de primeur van het eerste papierloze transport binnen de Benelux.

Leen Bakker werkt al een tijd naar volle tevredenheid met Collect + Go. Als een van de klanten van het eerste uur hebben ze aan de wieg gestaan van het huidige e-CMR platform. Door de data uit de  vrachtbrieven op een andere manier te gebruiken, docken vrachtauto chauffeurs meteen op de juiste plek in Raamsdonksveer. Chauffeurs worden zo sneller op weg geholpen met de digitale vrachtbrief.

Jan Hamers (Teamleider Transport Leen Bakker) “Collect + Go werkt perfect voor ons. We hebben vijf distributiecentra in Raamsdonksveer. In het papieren tijdperk meldden chauffeurs zich bij de planning voor hun opdrachten. De planners verspilden daarbij veel tijd aan al het papierwerk. Dat voegde geen waarde toe.”

Met het digitaliseren van de vrachtbrieven komen chauffeurs meteen binnen bij de juiste laadsluis. En ontvangen de filialen een vooraanmelding dat de zending onderweg is. Binnen een gecertificeerd papierloos proces.

Jan Hamers “Weet je wat het mooie is? Digitaliseren was nog nooit zo makkelijk. Het is een kwestie van data klaarzetten en go! Binnen een paar uur waren we in bedrijf.”

In de komende weken wordt er door Collect + Go gewerkt om de app in Fleetboard beschikbaar te krijgen. Ook wordt de koppeling gemaakt met planpakket Descartes / WinRoute.