Leen Bakker digitaliseert haar winkeldistributie met het Mercedes-Benz Truck App Portal  en Collect + Go

Leen Bakker digitaliseert haar winkeldistributie met het Mercedes-Benz Truck App Portal en Collect + Go

Winkeldistributie Leen Bakker via Truck App Portal en Collect + Go

Jan Hamers (supervisor Logistiek) keek er al maanden naar uit: de levering van de nieuwe Mercedes-Benz Actros trucks. Deze vrachtauto’s zijn niet alleen beter voor het milieu, ze zijn ook uitermate geschikt om alle chauffeurstaken mee af te handelen. Eén van deze taken is de afhandeling van de opdrachten in winkeldistributie.

Mercedes-Benz zorgt er daarbij voor dat Leen Bakker altijd voorop loopt met de beste apps. Apps kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd, wanneer de klant gebruik maakt van het Mercedes-Benz Truck App Portal. Door dit open Android platform in de trucks van Mercedes-Benz Trucks, kan de IT omgeving van de truck helemaal op maat worden gemaakt met apps. Eén van de apps die beschikbaar is voor chauffeurs is de app van Collect + Go.

Leen Bakker kan daardoor nu eenvoudig de stap maken om haar winkeldistributie volledig te digitaliseren. Opdrachten worden vanuit het WMS/TMS systeem klaar gezet voor chauffeurs. Zij tekenen deze in de truck op de app van Collect + Go af voordat ze de orders naar de filialen brengen. Dat is de enige administratieve handeling die ze nog hoeven te doen!

Jan Hamers: ‘Deze manier van afhandelen is zeer geschikt voor ons werk. Chauffeurs hebben geen administratie meer. Daar worden ze blij van! Ook bij de planning scheelt het een hoop tijd. Alles is digitaal en we hebben real time inzicht in de status van de zendingen. Daarbij wordt gewerkt binnen het door de overheid geaccrediteerde e-CMR proces van Collect + Go. Met de combinatie Mercedes-Benz Trucks en Collect + Go zijn we er zeker van dat alles op rolletjes loopt. In de komende maanden implementeren we deze nieuwe manier van werken binnen onze filialen.’

Spiegelloze Actros: 2% minder brandstofverbruik

De nieuwe vrachtauto’s van Leen Bakker verbruiken 2% minder brandstof omdat de spiegels niet meer aan de buitenkant zitten, maar binnenin de auto.

Wil je zien hoe dit eruit ziet en hoe het afstellen van de spiegels werkt? Bekijk dan het filmpje hieronder.