Klantcase Scheuten Glas

Klantcase Scheuten Glas

Scheuten Glas past e-CMR toe in haar volledige operatie

Scheuten Glas heeft begin maart het verniewde platform van Collect + Go in gebruik genomen. Chauffeurs van transportbedrijven Lannutti / Schade, Bascon, P. Daemen, Simon Loos, H. Essers en Kees Koopman handelen daarbij hun e-CMR’s heel eenvoudig af. De magazijnmedewerkers van Scheuten Glas en een aantal van hun producenten passen daarin nieuwe innovatieve digitale tekenprocessen toe. Deze manier van werken biedt vele voordelen.

Logistiek manager Math Heetkamp: ‘Het grote voordeel is dat we nu pro-actief schakelen met klanten op basis van excepties. Ook de bokkenadministratie is nu meteen geregeld. Collect + Go zorgt voor een makkelijk te implementeren proces voor chauffeurs. Transporteurs kunnen daarin zelf kiezen hoever ze willen integreren met hun planning of vragenpad. Met deze nieuwe manier van werken lopen we voorop in bouwlogistiek, dat past bij onze ambitie als innovatieve speler in glasproductie.’   

Belangrijkste voordelen digitalisering voor Scheuten Glas: 

  • Supply chain visibility. Zowel voor upstream en downstream is inzichtelijk wat de status van zendingen is.
  • Er wordt exceptie gebaseerd gewerkt. De logistieke afdeling ontvangt meteen notificaties wanneer een zending uit de planning loopt. Dit vertaalt zich in nog betere communicatie met klanten en producenten.
  • Data is beter beveiligd. De uitgifte van data is beveiligd. Magazijnmedewerkers tekenen zendingen af met een veilige handtekening of pincode. Dit tekenproces is gratis toe te passen door producenten en klanten van Scheuten Glas.
  • Opdrachten worden sneller afgehandeld met minder fouten. Alle gegevens zijn al voor de chauffeurs klaargezet. Hij kan meteen wegrijden als hij geladen is. Bij aflevering vraagt hij de ontvanger om de opdracht af te tekenen.
  • Het uitgifteproces vanuit de ERP systemen sluit naadloos aan op het proces van de transporteurs. P. Daemen voegt bijvoorbeeld data vanuit haar planproces toe aan de e-CMR data. Daarmee staat alle data meteen klaar op de juiste auto en kan de chauffeur meteen wegrijden.
  • …en dit alles binnen een volledig papierloos proces.