Klantcase Nedcargo

Klantcase Nedcargo

Efficiëntere backoffice processen

Nedcargo is een van de grotere LSP’s in FMCG. Dagelijks worden klanten bevoorraadt vanuit verschillende DC’s (Haaften, Waddinxveen). Snelheid in afhandeling is daarin cruciaal. Op administratief vlak is daarin nog te winnen.

Marten van der Laan heeft daarbij de expertise van Collect + Go ingehuurd om het vrachtbrievenproces door te lichten. Daarbij is onder andere een business case en invoeringsplan opgesteld. 

Uit deze quick scan bleek dat er nog veel te optimaliseren is in de backoffice. Ondanks het feit dat een groot deel van de afhandeling al semi-gedigitaliseerd is met het inscannen van het papierwerk, is de business case nog altijd heel positief. Uit tijdmetingen bleek dat de administratie van emballage en afwijkingen efficiënter kan. 

Ook is het mogelijk om met het digitaliseren van de vrachtbrieven onze klanten te ontzorgen. Zij willen de hassle van het papierwerk ook niet meer. 

‘Hans en Hylke hebben ons hier goed in geadviseerd. Met hun implementatie ervaring haal je een bak kennis in huis. Wij nemen hun adviezen nu mee bij de implementatie van ons WMS systeem. Dat daarbij in de tussentijd de app van Collect + Go beschikbaar komt binnen de boordcomputer is fijn’.