Klantcase Leen Bakker

Klantcase Leen Bakker

[av_social_share title=” style=” buttons=’custom’ share_facebook=’aviaTBshare_facebook’ share_twitter=’aviaTBshare_twitter’ share_gplus=’aviaTBshare_gplus’ share_linkedin=’aviaTBshare_linkedin’ share_mail=’aviaTBshare_mail’ admin_preview_bg=”]

[av_image src=’https://collectgo.eu/wp-content/uploads/2017/12/Banner-LZV-bij-filiaal-Leen-Bakker.jpg’ attachment=’2905′ attachment_size=’full’ align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]
Chauffeurs van Leen Bakker op weg met Collect + Go

Leen Bakker boekt tijdwinst in de afwikkeling van de vrachtbrief via Collect + Go. Na een succesvolle eerste toepassing bij 2 langere en zwaardere vrachtautocombinaties (LZV’s) gaat Leen Bakker vanaf januari 2018 toepassen binnen Fleetboard van Mercedes. Tijdens de implementatie werden twee nieuwe functies ontwikkeld: retouren en docktoewijzing. Leen Bakker boekt daarmee belangrijke tijdwinst in de afwikkeling van de vrachtauto’s bij de distributiecentra in Raamsdonksveer. Ook is er meer grip op de voorraden van retouren (o.a. rolcontainers, europallets). Deze week start de implementatie bij charter transporteur S&R Transport.

Tijdwinst bij de laadsluis en op kantoor

Dagelijks vertrekken de vrachtauto’s van Leen Bakker met interieur inrichting artikelen naar de filialen in Nederland en België. Deze artikelen worden klaar gezet in rolcontainers of op europallets. Logistiek bepaalt daarbij hoeveel colli er uiteindelijk in de vrachtauto gaan. Door de planner de regie te geven in dit proces is het mogelijk om tijdwinst te boeken bij het laden. Door in de vrachtbrief de laadsluis aan te geven kunnen binnenkomende chauffeurs meteen zien waar ze kunnen laden. Ze hoeven dus niet eerst te parkeren om bij binnenkomst de laadsluis te vernemen. Daarmee worden de looplijnen geoptimaliseerd.

Daarbij wordt ook nog tijdwinst geboekt op kantoor. Via een handige import functie kunnen de planners heel snel de vrachtbrieven aanmaken voor de filialen. Daarin is ook de digitale handtekening via TransFollow toe te passen. Dit is nodig bij grensoverschrijdend transport naar de filialen in België.

Betere administratie retouren

Door in de vrachtbrief de mogelijkheid te bieden om retouren bij te houden is het voor de logistieke afdeling makkelijker om de rolcontainers en pallets terug te krijgen van de filialen. En daar op te sturen. Omdat rolcontainers populair zijn als tijdelijke opslagmiddel binnen de filialen is er een risico dat er te weinig rolcontainers terug komen naar het distributiecentrum. De logistieke afdeling saldeert daarmee meteen de retouren. Daarmee verbeteren ze hun leverbetrouwbaarheid.

Tablet voor de chauffeurs

De chauffeurs werken daarbij met een tablet om de vrachtbrief te laten tekenen door de filiaalmanager. Met de app van Collect + Go  (beschikbaar voor Android, Apple, TomTom en binnenkort ook Fleetboard) is dit een kwestie van plug & play. Papierloos rijden is daarmee fluitje van een cent.
[/av_textblock]

Sluit Menu
×
×

Winkelmand