GVT handelt eerste e-CMR’s af in Nederland en Polen

GVT handelt eerste e-CMR’s af in Nederland en Polen

e-CMR data zorgt voor sneller vertrek van de trein

De GVT Group of Logistics (GVT) is gespecialiseerd in Benelux distributie en multimodaal transport. Op de Railport Brabant treinterminal in Tilburg worden containers en opleggers overgeslagen naar trein.

Wij hebben de zomerperiode benut om de afhandeling van elektronische vrachtbrieven in te richten op de corridor Nederland-Polen. Deze twee e-CMR landen zijn met elkaar verbonden met de treinverbinding Tilburg-Rzepin. “Daarmee ontstonden voor ons de ideale omstandigheden om nu door te pakken op digitalisering” zegt Marcel Vastré (Operations Manager Multimodaal). “Je kunt nu meteen in twee landen tegelijk digitaliseren, dat brengt de boel op gang”. 

De eerste zendingen van een van de klanten van GVT zijn inmiddels digitaal afgewikkeld. De data uit de e-CMR sluit daarin naadloos aan op het proces op de treinterminals in Tilburg en Rzepin. 

“Dit is interessant voor de klanten op de corridors naar Polen en China, omdat de servicekaders op deze routes heel concurrerend zijn met wegtransport. De klimaatdoelstellingen van Parijs zorgen er nu ook voor dat klanten hun modaliteitskeuzes opnieuw tegen het licht houden. Wielen was van oudsher de default, dat is nu aan het veranderen” zegt Aryan van Zoest (Business Unit Manager).

Door daarin verregaand te digitaliseren is het mogelijk om onze afhandelingstijden nog strakker te trekken. Wij schatten in dat wij met digitalisering een uur tijd kunnen winnen op de treinterminal in Tilburg. Door dit proces door te trekken in Rzepin winnen we daar nog een uur. Daarmee wordt het servicekader van de trein nog beter.

Collect + Go snapt dit als expertpartij. Zij zijn in staat om de data van onze klanten op een makkelijke manier uit  systemen te halen. Door de kwaliteit van deze data te verbeteren zorgen ze ervoor dat er veel repeterende data entry activiteiten overbodig worden. Door op de terminal de wagonnummers en containernummers te matchen is het mogelijk om daarmee real time de treindocumenten te genereren. Zo krijgt de e-cmr data nog meer waarde voor ons. 

Deze samenwerking is een innovatie binnen Logistics Community Brabant. Samen met verladers en transporteurs uit het Newways programma wordt de basis gelegd voor de e-corridors van de toekomst. Op 13 juni 2019 is deze e-Joint Corridor Tilburg – Rzepin officieel gelanceerd tijdens het LCB jaarcongres op de vliegbasis Gilze-Rijen. Op deze dag heeft Polen ook het e-CMR protocol geratificeerd, waarmee digitalisering over meerdere modaliteiten een feit werd.