Klantcase Bostik – 3 e-documenten in 1 uitgifte

Klantcase Bostik – 3 e-documenten in 1 uitgifte

Adhesives producent Bostik heeft het uitgifteproces van vrachtdocumenten gedigitaliseerd met Collect + Go. Met dit nieuwe proces wordt 10 minuten tijdwinst per zending geboekt.

Daarbij is een integratie gemaakt met het SAP systeem. Op basis van een bestaand xml bericht was dit snel georganiseerd. Volgens Gert-Jan Rombouts (manager transport, warehouse en planning) zorgt de flexibiliteit van het Collect + Go platform ervoor dat er geen systeemaanpassingen nodig zijn. “Dat is echt onderscheidend. We waren letterlijk in een paar uur live. Na wat afstemming tussen IT en de professionals van Collect + Go kwam de data al beschikbaar voor de chauffeurs van GVT.”

Daarbij is het data proces ook meteen strakker getrokken. Waar we in het verleden de data handmatig op de vrachtbrief schreven, doen we dit nu digitaal bij uitgifte. Deze informatie wordt meteen beschikbaar gemaakt voor de documenten in het verdere transport. De handtekening van onze magazijnmedewerker zorgt ervoor dat de terminal in Tilburg meteen een notificatie ontvangt. Daarmee kan de chauffeur meteen het terrein op. Ook wordt deze data benut om het treindocument op te maken (e-CIM). En last but not least: de e-CMR voor het transport in Polen wordt meteen klaar gezet. Met de ratificatie van het e-CMR protocol door Polen op 13 juni 2019 werd het voor ons mogelijk om de hele route van de container te digitaliseren.

Daarmee is de e-Joint Corridor Oosterhout – Rzepin nu dus echt een feit. Collect + Go is daarin de expert om de logistieke documenten te digitaliseren. Samen met GVT en Essers werken we eraan om met het digitaliseren van het documentenproces voor trein één uur tijdwinst te boeken op de terminal. In de komende weken gaan we de toepassing verder uitbreiden, zodat ook op andere stromen wordt toegepast. Rombouts: “Ik kijk ernaar uit om de statusmeldingen terug te krijgen uit dit proces. Daarmee kunnen wij onze klanten nog beter informeren.”