Klantcase Andusta

Klantcase Andusta

Papierloos / CO2 reductie

GPS coördinaten vastleggen

Integratie facturatie

Foto’s nemen op de bouwplaats

Kozijnenbouwer Andusta levert dagelijks op maat gemaakte kozijnen en profielen aan aannemers. In de fabriek in Venhorst worden de zendingen voor de bouwplaatsen met de grootste zorg samengesteld en geladen. Twee eigen auto’s en een aantal ingehuurde transporteurs leveren dagelijks de goederen uit in de Benelux.

Andusta werkt met de e-CMR oplossing van Collect + Go omdat deze makkelijk koppelt met de backoffice processen. “Het is moeilijk om als klein bedrijf wijzigingen voor elkaar te krijgen in het planpakket” zegt mede-eigenaar Johan van Duijnhoven. “Juist de flexibiliteit van Collect + Go zorgt ervoor dat we toch kunnen optimaliseren”.  

In bouwlogistiek is het steeds belangrijker om goed vast te leggen hoe de goederen op de bouwplaats worden achtergelaten. Onze chauffeurs nemen foto’s bij het uitleveren. Na het aftekenen door de voorman op de bouwplaats ontvangt iedereen meteen de e-documenten, inclusief foto’s. Met het nemen van de foto’s worden de GPS coördinaten gelogd. Van Duijnhoven: “Met Collect + Go kunnen we dus exact aantonen waar, wanneer en hoe we hebben geleverd. Op het moment dat de chauffeur in de auto stapt als hij leeg komt, dan versturen wij meteen de factuur. Dat daarbij vast staat dat we geleverd hebben is voor mij essentieel. In de afgelopen maanden ben ik vijf keer gebeld door een aannemer met de melding dat iets kwijt was. Dan is het fijn dat ik aan kan tonen hoe de chauffeur de materialen heeft afgeleverd op de bouwplaats.”

In de komende jaren wordt digitalisering in de bouw heel belangrijk. 70% van de omzet in de bouw is overheidsgerelateerd en raakt aan stadsdistributie. Wij verwachten dat wij straks de steden niet meer in mogen met onze auto’s. Er is sprake van dat wij onze materialen op collectiepunten buiten de steden moeten achterlaten. Een digitale administratie is dan essentieel om dit goed te organiseren. Collect + Go is hier al mee bezig binnen de samenwerking Digi-Transit.