Erkenning e-CMR voor Collect + Go

Erkenning e-CMR voor Collect + Go

NIWO verleent erkenning aan Collect + Go voor toepassing binnen de Benelux

’s-Hertogenbosch, 1 maart 2018

Leen Bakker: grenzeloos papierloos!

Op 1 maart om 01:00 is chauffeur Paul Verstijnen van Leen Bakker papierloos de grens gepasseerd bij Maastricht. Leen Bakker is daarmee het eerste bedrijf in Nederland dat echt grenzeloos papierloos werkt in winkeldistributie binnen de Benelux.

Daarmee is een belangrijke mijlpaal bereikt. Wet- en regelgeving vormde jarenlang een belemmering om echt digitaal te werken in logistieke processen. Daar komt met de pilot e-CMR Benelux verandering in. Op 5 maart tekenen de ministers van Verkeer van België, Nederland en Luxemburg de Roadmap Mobiliteit. De digitale vrachtbrief maakt onderdeel uit van deze roadmap en vormt een belangrijke bouwsteen in grensoverschrijdende Europese samenwerking. Niet voor niets vindt de ondertekening plaats in Brussel.

Technologie bedrijf Collect + Go uit ’s-Hertogenbosch heeft daarbij op 1 maart de erkenning van het NIWO gekregen om digitale vrachtbrieven aan te maken voor haar klanten. Door de data uit deze documenten op een andere manier te gebruiken, passeren vrachtauto chauffeurs sneller de poort bij afzender en ontvanger. De missie ‘Chauffeurs sneller op weg helpen’ van Collect + Go raakt daarin een gevoelige snaar.

Jan Hamers (Teamleider Transport Leen Bakker) “Collect + Go werkt perfect voor ons. We hebben vijf distributiecentra in Raamsdonksveer. In het papieren tijdperk meldden chauffeurs zich bij de planning voor hun opdrachten. De planners verspilden daarbij veel tijd aan al het papierwerk. Dat voegde geen waarde toe.”

Met het digitaliseren van de vrachtbrieven komen chauffeurs meteen binnen bij de juiste laadsluis. En ontvangen de filialen een vooraanmelding dat de zending onderweg is. Binnen een papierloos proces waarin de documenten 7 jaar worden opgeslagen. Uit onderzoek blijkt dat bedrijven op deze manier veel geld kunnen besparen. 

Jan Hamers “Weet je wat het mooie is? Digitaliseren was nog nooit zo makkelijk. Het is een kwestie van data klaarzetten en go! Binnen een paar uur ben je in bedrijf.”

Sluit Menu
×
×

Winkelmand