Doorgeven e-CMR van vrachtauto naar trein

Doorgeven e-CMR van vrachtauto naar trein

 

Modal shift makkelijker maken voor planners en chauffeurs

Vandaag zijn we binnen Logistics Community Brabant (LCB) gestart om modaliteitswijziging uit te werken in het administratieve proces van planners en chauffeurs. Bostik, een van de grootste adhesives producenten in Europa, wil in samenwerking met transporteurs GVT en Essers het documentenproces digitaliseren op de joint corridor Tilburg – Rzepin. Verladers en transporteurs wordt het makkelijk genaakt om hun administratieve processen aan te laten sluiten op de administratieve eisen die gesteld worden binnen wegtransport en goederenvervoer per trein.

Door daarin de e-CMR als basis te gebruiken en deze informatie te integreren met de vrachtbrief voor de trein (de CIM), ontstaat straks een digitale keten van verschillende documenten en standaardberichten.

Samen met Martijn Leenknegt van BUAS, Frans van den Boomen van NewWays Noord-Brabant en Lean & Green Off-Road en Gert-Jan Rombouts gaan we aan de slag om het uitgifteproces e-CMR voor wegvervoer aan te laten sluiten op de CIM opdracht voor de trein.

Doelstelling is om op korte termijn een digitaal proces neer te zetten waarin planners en chauffeurs de e-CMR door kunnen geven aan elkaar.

Wil je meer weten over deze innovatie? Leg dan contact met ons via info@collectgo.eu  

Sluit Menu
×
×

Winkelmand