9 erkende aanbieders voor e-CMR in de Benelux

9 erkende aanbieders voor e-CMR in de Benelux

 

e-CMR: er valt eindelijk iets te kiezen!

Vanaf 1 maart 2018 is er door verschillende overheidsorganisaties in Nederland, België en Luxemburg een vergunningprocedure gestart voor de e-CMR. Software leveranciers hadden daarin de mogelijkheid om hun software te registreren voor toelating tot de Benelux pilot. Deze vergunningprocedure liep tot 1 september. 9 aanbieders zijn inmiddels erkend.

Aanbieders die voldoen aan het e-CMR protocol
Deze procedure heeft ertoe geleid dat er inmiddels een speelveld is ontstaan van aanbieders in de nieuwe e-CMR categorie. Collect + Go was als een van de eerste aanbieders erkend door de Nederlandse overheid. Op 1 maart passeerde om 01:00 de eerste chauffeur van Leen Bakker papierloos de grens bij Maastricht. Deze chauffeur had zijn e-CMR op zijn mobiele telefoon bij zich binnen Collect + Go.
In totaal zijn er nu 9 partijen erkend door de overheid. Deze partijen voldoen aan alle wet- en regelgeving voor het e-CMR protocol. Chauffeurs die gebruik maken van de oplossingen van deze erkende partijen kunnen dus veilig en vertrouwd papierloos de grens passeren.

Er valt iets te kiezen voor de markt!
De overheden, het bedrijfsleven en de software leveranciers hebben er baat bij dat deze markt op gang komt. De overheid heeft haar nek uitgestoken om een pilot te definiëren. Door hier een succes van te maken met alle betrokken partijen komt de markt op gang en helpen we de chauffeurs om nu de digitale transitie te maken. De e-CMR categorie wordt daarmee nu gebouwd.
Als bedrijf zetten we er ons voor in dat we onze klanten in staat stellen om makkelijker samen te laten werken. De digitale vrachtbrief is daarin de smeerolie om data makkelijker uit te wisselen. Met als einddoel om chauffeurs iedere dag sneller op weg te helpen.
Spreekt dit je aan en wil je ons hierbij helpen? Deel dan dit bericht met logistieke collega’s en binnen de groepen waarin jij actief bent.
Zo deel jij het best bewaarde geheim van de logistiek met jouw vakgenoten!

Sluit Menu
×
×

Winkelmand