Startup Collect + Go uit ‘s-Hertogenbosch kondigt vandaag aan dat zij haar activiteiten uitbreidt. Via de investeringen van twee private investeerders is Collect + Go in staat om haar organisatie te versterken. Zo is recent CTO Ronald Weststrate gestart om leiding te geven aan de verdere technologische doorontwikkeling van het Collect + Go-platform. Hij doet dit samen met Product owner Remko Mulder.

Collect + Go is het platform om de samenwerking in de transportketen efficiënter te maken en vrachtauto’s sneller af te handelen. Door opdrachten als digitaal document klaar te zetten voor chauffeurs winnen afzenders en transporteurs tijd. Deze tijdwinst kan al gauw oplopen tot 5-10 minuten per stop.

 

Sneller vrachtauto’s afhandelen en productiviteit verhogen

Vrachtauto-chauffeurs krijgen iedere dag veel papier mee. Zij krijgen dit papier uitgereikt bij de fabrieken en distributiecentra waar zij goederen ophalen. Chauffeurs laten klanten op deze vrachtbrieven tekenen voor ontvangst van de goederen. Door de data uit dit proces op een andere manier aan te bieden is tijdwinst te boeken. Ook is er minder verspilling van papier. Onderweg is tijd te winnen via authenticatie en het delen van data. Exporteren wordt daarmee makkelijker.

Met het Collect + Go platform zetten afzenders hun vrachtbrieven klaar in een cloudomgeving. Vervolgens kunnen chauffeurs zichzelf registeren en de opdracht toe-eigenen. Via een code of digitale handtekening worden de goederen overhandigd van afzender aan chauffeur. Vervolgens begint de track & trace waarmee de goederen te volgen zijn. Als laatste stap lost de chauffeur zijn goederen en worden alle gegevens meteen digitaal verwerkt in de administratie.

Chauffeurs met een smartphone hebben daarmee altijd de juiste documenten bij zich. Door hier een eenvoudig proces van te maken bouwen klanten met Collect + Go stuurinformatie op over wachttijden, lostijden en afgehandelde documenten. Daarmee is vervolgens eenvoudig te zien waar de verspilling in het proces zit en hoe de productiviteit kan worden verbeterd.